share-linkedin share-instagram share-pinterest share-twitter share-facebook logomark logo-oneline logo-twolines

Design ID designed reconstituted Portland spandrel panels used structurally as an architectural feature.

This mixed-use development climbs a hill in Muswell Hill, North London, starting as a series of private houses and apartments and ending with a community centre.
The steeply stepping residential buildings follow the contours of the land, broken up in an alternating pattern of brick and glazed elements. Each of the six large family homes and 22 apartments are defined by golden-lined bays of varying tones.

The new Centre is part refurbishment of an existing building and part new-build extension. The proportions of the extension match that of its neighbour and it is arranged in bays that open up views for the teaching areas and provide break-out spaces.